Příprava kávy – Často kladené otázky

Jak nejlépe skladovat kávu? Jak dlouho zůstane čerstvá?

Čím déle je káva po upražení vystavena vzduchu a vlhku, tím více ztrácí svoji chuť. Doporučujeme nakupovat kávu každý týden, skladovat ji ve vzduchotěsné nádobě na chladném, tmavém místě a mlít ji vždy až těsně před přípravou. Káva v neotevřeném balíčku FlavorLock™ zůstane čerstvá několik měsíců.

Co je to balíček FlavorLock™?

Naše jedinečná technologie FlavorLock™ využívá speciální jednosměrný ventil, který umožňuje, aby se oxid uhličitý uvolněný z čerstvě upražené kávy dostal ven z uzavřeného balíčku kávy, aniž by dovnitř pronikl kyslík znehodnocující chuť. Veškerá káva Starbucks prodávaná v baleních po 225 g a 450 g je zapečetěna v našich vzduchotěsných balíčcích FlavorLock™ do dvou hodin od pražení, takže zůstane čerstvá, dokud sami nebudete připraveni k jejímu použití.

Jaký druh mletí je nejlepší použít?

Jak si svou kávu budete připravovat? Pokud si kávu připravujete přes překapávač, je ideální středně hrubé mletí. Pokud používáte espresso kávovar, doporučujeme jemné mletí. Nejhrubší stupeň mletí je ideálí pro přípravu kávy přes French Press.