KROK ZA KROKEM

  1. Measure and boil

    Odměření a přivedení k varu

    Odměřte si tolik vody, kolik budete potřebovat k přípravě kávy, a k tomu trochu navíc k opláchnutí filtru. Přiveďte k varu.
  2. Pour Hot Water Into Filter Cup

    Zvlhčení filtru

    Krátce opláchněte papírový filtr horkou vodou a použitou vodu vylijte. Tento úkon dodá vaší kávě tu nejčistší možnou chuť.
  3. Measure and grind

    Odměření a mletí kávy

    Nyní si odměřte kávu. K přípravě kávy metodou Pour Over budete potřebovat středně hrubou mletou kávu a papírový filtr. Odměřte 10 gramů kávy na 180 ml vody.
  4. Pour and pause

    Nalijte si kávu a počkejte

    Zalijte pour over horkou vodou tak, aby všechna káva byla namočena. Počkejte a nechejte kávu na 10 sekund odstát. Tímto úkonem docílíte toho, že káva absorbuje vodu rovnoměrně, a začne se jí rozvíjet chuť.
  5. Complete the pour and enjoy

    Dolijte zbytek vody a vychutnejte si kávu

    Pomalu přilijte zbytek vody pomalými, krouživými pohyby, abyste zalili všechna zrnka kávy. Káva je určena k okamžité konzumaci.
    TIP: Chcete-li být v metodě Pour Over precizní, použijte časovač. K přípravě jednoho šálku budete potřebovat asi 3 minuty.