KROK ZA KROKEM

  1. Pre-moisten filter

    Zvlhčení filtru

    Krátce opláchněte papírový filtr horkou vodou a vylijte vodu použitou k opláchnutí. Tento úkon dodá vaší kávě tu nejčistší možnou chuť.
  2. Choose the right grind

    Vyberte si správně namletou kávu

    Nyní si odměřte kávu. K přípravě kávy metodou Pour Over budete potřebovat středně hrubou mletou kávu a papírový filtr. Odměřte 20 gramů kávy na 180 ml vody.
  3. Measure coffee grounds

    Odměření kávy

    Pour Over k přípravě ledové kávy má dvojnásobnou sílu a ředí se ledem, takže si odměřte 4 lžíce kávy na každých 180 ml horké vody.
  4. Pour and pause

    Nalijte si kávu a počkejte

    Zalijte pour over horkou vodou tak, aby všechna káva byla namočena. Počkejte a nechejte kávu na 10 sekund odstát. Tímto úkonem docílíte toho, že káva absorbuje vodu rovnoměrně, a začne se jí rozvíjet chuť.
  5. Complete the pour

    Dolijte zbytek vody

    Pomalu přilijte zbytek vody pomalými, krouživými pohyby, abyste zalili všechna zrnka kávy.
  6. Add ice

    Přidejte led

    Takto připravenou kávu nalijte do sklenice s ledem, aby se vychladila, a ihned podávejte.
    TIP: Díky své šťavnatosti a jemné citrusové kyselosti jsou k přípravě kávy metodou Pour Over vhodné kávy pocházející z Afriky.