KROK ZA KROKEM

  1. Pre-moisten filter

    Zvlhčení filtru

    Krátce opláchněte papírový filtr horkou vodou a vylijte vodu použitou k opláchnutí. Tento úkon dodá vaší kávě tu nejčistší možnou chuť.
  2. Choose the right grind

    Vyberte si správně namletou kávu

    K přípravě kávy metodou Pour Over budete potřebovat nahrubo mletou kávu a kornout vytvořený z papírového filtru. Jedná se o docela jemně namletou kávu, která má konzistenci jako cukr krystal.
  3. Measure coffee grounds

    Odměření kávy

    Pour Over k přípravě ledové kávy má dvojnásobnou sílu a ředí se ledem, takže si odměřte 4 lžíce kávy na každých 180 ml horké vody.
  4. Pour and pause

    Nalijte si kávu a počkejte

    Naplňte kávovar horkou vodou, která prošla varem, a naplňte jí papírový kornout do poloviny, aby ji káva mohla absorbovat. Počkejte a nechejte kávu na 10 sekund odstát. Tímto úkonem docílíte toho, že káva absorbuje vodu rovnoměrně, a začne se jí rozvíjet chuť.
  5. Complete the pour

    Dolijte zbytek vody

    Pomalu přilijte zbytek vody pomalými, krouživými pohyby, abyste zalili všechna zrnka kávy.
  6. Add ice

    Přidejte led

    Takto připravenou kávu nalijte do sklenice s ledem, aby se vychladila, a ihned podávejte.
    TIP: Díky své šťavnatosti a jemné citrusové kyselosti jsou k přípravě kávy metodou Pour Over oblíbené kávy pocházející z Afriky.