Ingredience

Perfektní espresso vždy začíná u kávových zrn Arabika té nejvyšší kvality, která jsou upražena přesně podle našich požadavků. Přestože jsme systém Espresso Roast vyvinuli již před více než 30 lety, neustále procesy pražení a míchání vylepšujeme, abychom se ujistili, že toto tmavší pražení nabízí dostatečnou karamelovou sladkost, jemnou kyselost i nezbytnou hloubku. Abychom tuto nezaměnitelnou chuť zachovali, čerstvě meleme kávu před každým spařením.

Naše káva na přípravu espresa je navíc vždy získána etickým způsobem a 100% splňuje certifikaci Fairtrade. To znamená, že nejen dobře chutná, ale skutečně dobrá je.

Kávová zrna jsou však pouhým začátkem. Skvělé espresso se neobejde bez kvalitního mléka. K přeměně mléka na sametovou pěnu plnou drobných bublinek je potřeba dostatek času i zkušeností. Právě tato smetanová pěna je tajemstvím nejsladší a nejlahodnější sametové chuti.

Nejdůležitější pro baristu je, aby dokázal smíchat zpěněné mléko s espresem během méně než 10 sekund. Poté se totiž bohatá pěna na hladině čerstvě připraveného espresa začne rozplývat a dochází ke změně chuti. Pokud tedy baristé chtějí, aby byla vaše káva opravdu dokonalá, musí si pohlídat ideální načasování.